Syksyn Älylän ehtoo järjestetään pienoisfestivaalina 9.11.

Ehtoota!

Uuden tekijäjoukon myötä perinteeksi muodostuneesta Älylän Ehtoo -klubista on kasvamassa pienoisfestivaali, jonka päämääränä on esitellä laajasti jokakeväisen Yläkaupungin Yö -kaupunkifestivaalin tarjontaa. Tänä vuonna tapahtumapaikkoja on mukana neljä ja Ehtoon valjetessa aamuksi jatkuu ilonpito seuraavanakin päivänä.

Perjantai-ilta luottaa musiikin voimaan ja tapahtumapaikat vaihtelevat tyylin mukaan. Tapahtuma starttaa 9.11. klo 19:00 Ylä-Ruthilta. jossa homman aloittaa naiskuoro Harput. Ruthin kansanmusiikkipainotteisessa ohjelmassa nähdään lisäksi lauluyhtye Hirvi, Ruamjai-kuoro, sekä Super Jekkeli -yhtye, joka uhkaa jopa laulattaa yleisöä. Bar Vakiopaineen ohjelma alkaa klo 20:00, jolloin lavan valtaa katusoiton SM-kisojen kolmonen Sateenkaarina. Seuraavien tuntien aikana Vakkarin lavalla myös skandinaavisen jazzin ja post-rockin peloton trio Virta, sekä illan pehmeään folkiin peittävä Joose Keskitalo.

Sohwissa on menoa sekä perjantaina että lauantaina! Sohwin ilta kulkee klo 22:00 alkavan erikoisrokkitunnin kautta Usva-yhtyeen kaihoisaan sähkömusiikkiin, joka saattaa aika ajoin syöstä kuulijansa tanssilattialle. Iltasoiton tuuttaa niin ikään Jyväskylää edustava yhtye Stinkhorn. Kaikkiin perjantain klubipaikkoihin on pääsy 8 euron hintaisella tiketillä, saatavana ennakkoon Vakiopaineesta sekä samana iltana klubipaikoista. Aikataulut lomittuvat niin, että yleisöllä on mahdollisuus puikkelehtia illan aikana paikasta toiseen!

Perjantainen ilakointi vaihtuu rauhallisempiin tunnelmiin lauantaina 10.11. Kirjailijatalolla vietetään aforistista iltapäivää klo 15:00 alkaen neljän kirjailijavieraan seurassa ja Sohwissa on tarjolla kasvisbrunssi klo 12-15. Brunssimusiikista vastaa lauluyhtye Må Pyton, sekä mandoliiniorkesteri Mandolin Mountain. Ohjelmallisen brunssin hinta on 10 euroa, Kirjailijatalolle vapaa pääsy.

Tapahtuman tuotto ohjataan vanhaan tapaan kokonaisuudessaan Yläkaupungin Yö -festivaalin toteuttamiseen.

 

Joose Keskitalo

Joose Keskitalo (Kuva: Sulla Virmajoki)

OHJELMA

Perjantai 9.11.12

19:00 Naiskuoro Harput Ylä-Ruth
19:30 Hirvi Ylä-Ruth
20:00 Sateenkaarina Vakiopaine
20:30 Ruamjai Ylä-Ruth
21:00 Virta Vakiopaine
22:00 Joose Keskitalo Vakiopaine
22:45 Super Jekkeli Ylä-Ruth
23:15 Usva Sohwi
00:15 Stinkhorn Sohwi

Lippu: 8 euroa / pääsy kaikkiin klubipaikkoihin. Ennakkona Vakiopaineesta tai samana iltana paikanpäältä.

Lauantai 10.11.12

Kasvisbrunssi Sohwissa klo 12-15

13:00 Må Pyton
14:00 Mandolin Mountain

Menu:

Talon moniviljaleipää ja voita
Kermajuustoa, tomaattia ja kurkkua
Vihersalaattia
Munakokkelia
Intialaista linssipataa
Nokkoslettuja ja sokeripuolukkaa
Kahvi / tee
Appelsiinituoremehua ja omenamehua

Hinta: 10 euroa, sisältää brunssin ja ohjelman

Kirjailijatalon Aforistinen iltapäivä klo 15-
Vapaa pääsy

Keskustelijoina:

Kristian Blomberg
Tiina Lehikoinen
Lauri Rikala
Ville Hytönen

ARPAJAISET!

Älylän ehtoossa järjestetään myös arpajaiset, joihin olemme saaneet huiman hienot palkinnot! Arpajaispalkinnot ovat lahjoittaneet:

Sats kuntokeskus: http://www.sats.fi/
Jyväskylän kaupunginteatteri: http://www.jyvaskyla.fi/kaupunginteatteri
Harjun Paperi: http://www.harjunpaperi.fi/
Kampus Data: http://www.kampusdata.fi/
Ruamjai: http://ruamjai.nettisivu.org/
Pohjola-Norden: http://www.pohjolanorden.fi/

Arvat maksavat 2 euroa kappale.