Adhd-oireileva henkilö ei välttämättä säntäile luokan päästä päähän ja puhu koko ajan, kuten usein oletetaan.
Hän saattaa haaveilla takapenkissä pää kallellaan, omissa maailmoissaan eikä kukaan tiedä hänen kärsivän samoista pulmista kuin luokan ilmapiiriä kiristävä impulsiivinen keskivertotapaus.
Hänellä voi olla impulsiivisuutta, kuten häirikköoppilaallakin, mutta se saattaa ilmetä esimerkiksi vaikeutena suhteuttaa oma toiminta ikätovereihin. Tästä seuraa helposti erilaisuuden tunne, joka vaivaa pitkälle aikuisikään.
Adhd-henkilöä saatetaan hoitaa masennuksen vuoksi, mikä onkin yleinen liitännäisoire.
Elokuvan, Erityinen nainen, päähenkilö, Jaana, saa adhd-diagnoosin aikuisiällä. Samoihin aikoihin paperit saa hänen uusi ystävänsä. Naisista tulee parhaat kaverit. Samanhenkisen bestiksen ja diagnoosin saamisen ilo on valtava. Elokuvan kantavaksi teemaksi nouseekin vertaistuen merkitys.
Pauliina Kinnusen käsikirjoittama ja ohjaama elokuva Erityinen nainen on suunnattu aikuisille mutta ei sisällä virallisesti ns. kouluikäisille lapsille haitallisia elementtejä. Ikäraja 7. Kohdeyleisö varsinaisesti on aikuiset.
Kyseessä on 50 min fiktio, joka kertoo adhd-naisen elämästä 8-vuotiaasta 50 vuoden ikään. Päähenkilöä esittää kolme eri henkilöä, Helmi Huhtaniemi, Reetta Kivinen ja Annu Kakko.
Keski-Suomalaisin voimin tehty elokuva on toteutettu indie-periaatteella.
Musiikeista vastaavat muusikko Sini Pajunen ja Pekka Louhimo sekä blues bändi Vaskitsa.